Lena Philipsson showar på Rondo

Efter en succéfylld höst på Cirkus kommer Lena Philipssons hyllade show till Rondo i höst. Med ”Min Drömshow” firar Lena 25 år som artist.

Det blir alltså Lena Philipsson som efterträder Tomas Ledin på Rondo med start den 20 september.  ”Min Drömshow” hade premiär på Cirkus i Stockholm den 29 september förra året och har hyllats av både publik och kritiker. Tillsammans med dansare, musiker och körsångare går hon igenom hela sin karriär, från Melodifestivaldebuten 1986, via tidigare föreställningar som Lena PH 006 och fram till det lyckade samarbetet med Orup som resulterade i två album och den gemensamma krogshowen Lena + Orup.

– Jag ville blanda nytt spännande med gamla klassiker. Bland annat spelar jag tre låtar från senaste skivan, säger Lena Philipson.

Alla texter har skrivits av Calle Norlén. Men Lena berättar att det är ett tätt samarbete dem emellan.

– Man kanske kan tro att Calle bestämmer det mesta men så är inte fallet. Det är helt klart ett samarbete där jag bestämmer mer och mer själv av vad och hur jag vill säga saker, säger hon.
Showen spelas in the round vilket innebär Rondo ska byggas om så att scenen placeras mitt i publiken.

– Jag gillar verkligen det formatet eftersom man kommer närmare publiken, säger Lena Philipson.

”Min drömshow” spelas på Rondo från den 20 september till den 15 december. För regi och koreografi står Fredrik “Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

Foto: Mats Bäcker