Insamling för en ljusare jul

För hundratals barn i Göteborg är julklappar är ingen självklarhet.
Många familjer lever med så knappa resurser att pengarna helt enkelt inte räcker till klappar åt barnen, säger Henrik Orrbeck på Göteborgs Räddningsmission, som tillsammans med Gothia Towers och Svenska Mässan arrangerar årets julklappsinsamling.

ŸFrån 30 november-16 december står en gammaldags släde uppställd i hotellobbyn på Gothia Towers. Där kan alla som vill lämna en julgåva till barnen.
– För oss känns det bra att kunna hjälpa till. Vi vet att behovet är stort, säger Jenny Jardefur, kommunikatör på Svenska Mässan.

Göteborgs Räddningsmission, som bedriver socialt arbete på kristen grund, fördelar sedan presenterna bland behövande i samband med olika projekt och jularrangemang.
Ett exempel är julfesten för Solrosen, stödverksamhet för barnfamiljer där en förälder sitter i fängelse. Ett annat är projektet Ensamma mammor, i samarbete med Fryshuset.
– Vi möter många utsatta barn i samband med vår caféverksamhet på Vasagatan och i vårt hjälparbete bland papperslösa, berättar Henrik Orrbeck.

Men de flesta julklapparna delas ut på julafton, i samband med den stora julfesten på restaurang Gamle Port, dit alla är välkomna – inte bara hemlösa.
– Det har blivit ett oerhört populärt arrangemang, med den bästa julmaten. I fjol kom närmare 600 gäster, varav ett stort antal barnfamiljer. Barnens glädje när de får sina julklappar är obeskrivlig…

 

Vill du vara med och göra julen lite juligare för behövande barn i Göteborg är du välkommen att lämna en inslagen julklapp i julsäcken fram till den 16 december.

  • Ÿ Pågår 30 november-16 december i Gothia Towers lobby, där också Gothia Towers årliga pepparkaksutställning arrangeras.
  • Ÿ Julklapparna skänks av privatpersoner. Det finns lappar på plats, där du fyller i om gåvan är till en pojke eller flicka och i vilken ålder.
  • Gåvorna fördelas i första hand bland barn i Göteborgsregionen. Ett barn kan få två klappar. De klappar som eventuellt blir över skänks till ett barnhem i Ukraina.

Vill du veta mer? Ring:
Jenny Jardefur, kommunikatör Svenska Mässan, tel: 031-708 80 11
Henrik Orrbeck, Göteborgs Räddningsmission, tel: 073-90 14 199.