Guldläge efter första deltävlingen!

Just nu pågår OS i matlagning i Tyskland. Sverige är ett av alla länder som kämpar om guld. Man tävlar i två grenar: ”Kalla bordet” och ”Varmköket”. Igår, 7 oktober, tävlade Sverige i Kalla bordet och imorgon, 9 oktober, är det dags för Varmköket. Och efter första deltävlingen ser det ljust ut!
Vår Executive Chef, Krister Dahl, är lagledare för det svenska kocklandslaget och berättar om första deltävlingen:


”Igår söndag så ställdes vårt kalla bord fram för jurybedömning. Mellan 05.00-07.00 så skulle sex personer av oss ställa fram allt vi hade gjort till det Kalla bordet och lägga den sista finishen. Så, 07.00 kom juryn med sin kritiska blick och då fick bara jag, team managern, vara kvar så resten av gänget åkte hem för att sova ett par timmar. Fram till 10.00 gick juryn och inspekterade, frågade och bedömde… Vårt Kalla bord blev fantastisk – jag fick gåshud av vad vi presterat och jag tror till och med det kom en tår efter allt hårt jobb vi lagt ner.

Idag, måndag, fick vi precis reda på att vi tog guld i Kalla bordet! Det vill säga, vi fick en poäng mellan 270-300 vilket är guldnivån. (Dessa poäng räknas sedan samman med poängen man får i Varmköket och högst totalpoäng vinner).
Idag så börjar vi med förberedelsen inför Varmköket. Det är ett otroligt laddat lag här som ska köra stenhårt hela vägen!
Vi hörs snart, hälsningar Krister”

På onsdag är det alltså dags för andra deltävlingen – Varmköket. Hur det går kan du såklart läsa här i bloggen!
Fotot är lånat från Kocklandslagets Facebooksida.

Lena Johansson, Gothia Towers