Fasadklättring på Gothia Towers!

Nu blir det verklighet! Nordic Outdoor är ett nytt event för outdoor- och äventyrssporter på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan, Nordic Outdoor, pågår 3-5 maj och Said Belhaj inleder den med fasadklättring på våra torn!

Fredag 3 maj kl 12.30 kommer en av världens bästa klättrare, Said Belhaj, att göra en unik klättring på vår fasad. En spektakulär och nervkittlande upplevelse som hela Göteborg kommer att kunna ta del av.
Klättringen sker på West Towers som är cirka 78 meter högt. Under klättringen följs samma normer och säkerhetsrutiner som för byggnadsarbetare som arbetar på fasader. Två rep är ankrade på taket, där också två säkrare kommer att finnas. Repen används endast som säkerhet och aldrig som någon hjälp vid själva klättringen.

[slider]
[slide image_width=”720″ image_height=”370″ link=”#” title=”” alt_text=”” auto_resize=”true”]http://gothiatowers.com/wp-content/uploads/2013/04/klattra1.jpg[/slide]

[/slider]

Själv säger Said:
– För mig som är född i Göteborg känns det väldigt stort att få klättra på just Gothia Towers. Idén har funnits i huvudet i flera år, så det känns spännande att det äntligen snart blir verklighet. Ett bättre tillfälle, än när vi nu inviger en egen outdoormässa i Göteborg, hade vi inte kunnat hitta. Jag kommer att börja på backen och tar mig sedan uppåt på West Tower och klättrar på strukturen som byggnaden har att erbjuda. Jag har provklättrat ungefär 20 meter hittills. Det kommer garanterat att ge en rejäl kick att komma högre upp när det är på riktigt!

Nordic Outdoor pågår 3-5 maj på Svenska Mässan. Besökarna erbjuds bl a prova-på-aktiviteter så som kajak, klättring, terränglöpning, mountainbike, slackline, föreläsningar, foto- och filmvisningar. En traditionell mässdel med ett 80-tal av Nordens ledande varumärken inom outdoor kommer också att finnas för shopping, tips och råd.

För mer info om Nordic Outdoor, klicka här >>

Fakta Said Belhaj
Född 1981 och uppvuxen i Göteborg.
Klättrat i 20 år varav professionellt sedan 2001. Said har ägnat de senaste tio åren till att resa och klättra på heltid. Just nu klättrar han på världens svåraste leder med sportklättergraden 9A. Dessförinnan var han under tio år med i svenska klättringslandslaget och har meriter både från Sverige och utomlands.
Said blev omskriven i Göteborg när han för många år sedan klättrade upp på fasaden till Jazzhuset eftersom han då var för ung att komma in.