Daniel Stenbäck ny VD för Gothia Towers

Daniel Stenbäck, 45, blir ny chef för Gothia Towers i Göteborg. Han lämnar VD-tjänsten för Clarion Hotel Post och ser fram mot det nya uppdraget.
Det känns enormt inspirerande, säger Daniel Stenbäck.

Ÿ30 september tillträder Daniel Stenbäck VD-posten i Gothia Towers AB. Han får det totala ansvaret för all hotell-, restaurang- och eventverksamhet inom koncernen.
– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna Daniel till Gothia Towers och Svenska Mässan. I vår expansiva satsning kommer han att kunna bidra med sin kompetens och erfarenhet, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef.

Petter Ullberg, nuvarande VD för Gothia Towers, kvarstår som vice VD i Svenska Mässan Stiftelse med ansvar för färdigställandet av pågående mötesanläggning.

Daniel Stenbäck har gedigen erfarenhet från hotell- och mötesbranschen. Han har varit VD på Clarion Hotel Post i Göteborg alltsedan starten, innan dess arbetade han i koncernledningen för Nordic Choice Hotels i Oslo. Han har också varit koncernchef för First Hotels och under en period kongresschef i Kalmar.
– Det som lockar mig med jobbet på Gothia Towers är den expansiva utvecklingsfasen. Här skapas ett av Europas största hotell och mötesplatser. En produkt med stor komplexitet och med mångfacetterat innehåll, säger han och fortsätter:
– Mitt uppdrag blir att ta fram en produkt som står sig internationellt, att ta vara på utvecklingsmöjligheterna och skapa en ny marknad med sikte på Norden, Europa och världen. Jag brinner för den utmaningen.

Gothia Towers byggs just nu ut till Europas största mötesanläggning i cityläge. Totalt investeras 1,2 miljarder kronor. När tredje tornet står klart i slutet av nästa år disponerar hotellet 1 200 rum och blir då ett av Europas fem största. Samtidigt skapas nya möteslokaler, restauranger och festvåning.

Redan i september i år invigs Upper House, påbyggnaden på mittentornet, som blir ett femstjärnigt ”hotell i hotellet” med bl a lyxiga hotellrum och sviter, gourmetrestaurang och en spa & relaxavdelning.

Vill du veta mer?
Kontakta Carin Kindbom, VD och koncernchef Svenska Mässan
Tel: 031-708 80 10 (vxl 031-708 80 00)
Daniel Stenbäck
Tel: 0738-02 33 88