Bokmässan 2014

25-28 september pågår årets bokmässa som är en av de mest internationella hittills. 46 nationaliteter finns representerade i årets program på scener, i montrar och seminarier. Här finns författare, serietecknare, lärare, musiker, journalister och politiker.
Bokmässan erbjuder ett brett utbud av programpunkter – allt från samtal med världsförfattare till artistuppträdanden. Ett axplock av allt som händer under bokmässan:

  • På plats kommer bland andra den sydafrikanske ärkebiskopen Demond Tutu och hans dotter Mpho Tutu att finns, aktuella med en bok om förlåtelse.
  • Den nya digitala tekniken får också stort utrymme i årets bokmässsa. På Digitala Torget kan du uppleva hur den skapar nya spännande möjligheter att förmedla och ta till sig berättelsen.
  • Seriescenen bjuder bland annat på cosplaytävling, nördfeminism och Fröding.
  • Fokuslandet i år är Brasilien!  Världens blickar kommer de närmaste åren att riktas extra mycket mot Brasilien som – förutom att stå värd för både världsmästerskapen i fotboll (2014) och olympiska spelen (2016) – idag är ett av världens mest framgångsrika tillväxtländer. Mot den bakgrunden blir det särskilt intressant att få lyfta fram den brasilianska kulturen i allmänhet och litteraturen i synnerhet på Bokmässan i Göteborg 2014.

Ja, under Bokmässan händer otroligt mycket! För att ta del av allt, besök Bokmässans hemsida >>