Årets Julklappsinsamling 2013

Sprid lite ljus – skänk en klapp, bygg ett hus!

1 december drar årets julklappsinsamling igång på Gothia Towers. Ifjol insamlades över 8 000 klappar till barn och unga i Göteborg. I år kan man även bidra på ett nytt sätt: genom att bygga ett pepparkakshus och delta i en pristävling.

Första advent inviger Göteborgs Luciatrupp årets insamling i Gothia Towers lobby kl 17.00. Julklappssäcken står sedan öppen i två veckor, framt till 15 december, för den som vill lämna en gåva. Julklapparna fördelas bland behövande barn i Göteborg av Göteborgs Räddningsmission, som bedriver socialt arbete på kristen grund.
– För oss känns det bra att kunna hjälpa till. Vi vet att behovet är stort, säger Jenny Jardefur, kommunikatör på Svenska Mässan/Gothia Towers.

I år kompletteras julklappsinsamlingen av en tävling om bästa pepparkakshuset, i samarbete med Annas Pepparkakor. I hotellobbyn kan man köpa en byggsats för 100 kronor, varav 70 kronor går direkt till behövande och hemlösa.
Den som vill delta i tävlingen lägger ut bilden av sitt färdigbyggda pepparkakshus på Instagram, under hashtagen: #husforhemlosa. Ett fint pris väntar vinnaren.

Ett av Räddningsmissionens projekt och dit flera av klapparna även skänks är Solrosen, stödverksamhet för barnfamiljer där en förälder sitter i fängelse. I år bidrar Svenska Mässan/Gothia Towers med en krona för varje insamlad julklapp till Solrosen.
– Det ger ett viktigt stöd till vår uppsökande verksamhet, säger Mikael Albertsson och fortsätter:
– Här finns ett stort mörkertal, att ha en förälder i fängelse är ofta förknippat med skamkänslor. Vi vet att fler barn behöver hjälp, inte bara under julen.

FAKTA – Julklappsinsamlingen

  • Pågår 1 december-15 december i Gothia Towers lobby.
  • Invigningen sker 1 december kl 17.00. Då får vi bland annat besök av Göteborgs luciatrupp.
  • Gåvorna fördelas i första hand bland barn i Göteborgsregionen. Ett barn kan få två klappar. De klappar som eventuellt blir över skänks till ett barnhem i Estland.

Vill du veta mer?
Ring Jenny Jardefur, kommunikatör Svenska Mässan/Gothia Towers, tel: 031-708 80 11 eller Mikael Albertsson, Göteborgs Räddningsmission, tfn 0739-01 41 67.