28 februari - Invigningsfest i friidrottens tecken!

1-3 mars 2013 står Göteborg värd för inomhus-EM i friidrott, ett mästerskap utöver det vanliga. Närmare 600 av Europas bästa friidrottsstjärnor från 50 nationer att göra upp om medaljerna i Scandinavium, Göteborg. Redan 28 februari är det invigningsfest!

Dagen innan tävlingarna på inomhus-EM i friidrott börjar, den 28 februari, tjuvöppnar mästerskapet med en prolog på EM-torget på Svenska Mässan. Alla är bjudna till en invigningsfest i friidrottens tecken, med musikunderhållning, invigningstal och herrarnas kvaltävlingar i kula.
EM-torgets Food Court erbjuder även en mingeltallrik som innehåller smakupplevelser från matutbudet under mästerskapet.

Program 28 februari

16.00 – EM-torget öppnar
17.00-17.45 – Welcome Opening Party från scenen

  • Invigningstal av Christian Milz, Director General of European Athletics Association, Anders Albertsson, Generalsekreterare Svenska Friidrottsförbundet och Kajsa Bergqvist, Svensk Friidrottslegend.
  • El Sistema uppträder med sång och dans.
  • Musikunderhållning

19.00-20.00 – Kvaltävlingar i kula herrar
20.00 – EM-torget stänger

Allt under ett tak

“Allt under ett tak” är konceptet för inomhus-EM. Scandinavium och Svenska Mässan blir ett samlat evenemangsområde den 1-3 mars där även publik som inte har biljett till tävlingarna kan besöka och träffa friidrottsstjärnor och se tävlingarna.
Inne hos vår granne Svenska Mässan så byggs ”EM-torget” – ett stort aktivitetsområde där det kommer hända en massa saker. Det kommer att finnas olika prova-på-aktiviteter, en fan zone, här kommer prisutdelningarna att hållas, en skidhörna att finnas, det blir artistunderhållning och mycket mer. Här kan du också träffa både nya stjärnor och gamla mästare på ett helt nytt sätt.

all_under_one_roof_707x567
För mer info: www.goteborg2013.com
För biljettköp enkom till EM-torget, klicka här >>
För biljetter till inomhus-EM, klicka här >>