Wine Makers Tasting & Dinner

Sebastién Gay från vinhuset Domaine Jean Marc Brocard med Johan Lidby vinhandel, kommer på besök onsdagen den 20 april.
Vi erbjuder en spännande chablisprovning med 5 viner med efterföljande middag med 3 nya viner på Heaven 23.

Program

  • 18.00-19.30 Jean-Marc Brocard Chablispresentation / Chablisskola med tillhörande vinprovning
  • 19.30-20.00 Mingelpaus med ett glas Brocard Rosé
  • 20.00 Middag med vinpaket serveras

Pris

Vinprovningen samt 3 rätters middag med vinpaket: 925:-/person

Boka

Tel: 031-750 88 05
Mail: restaurants@gothiatowers.com

Vi provar:
Bourgogne Jurassique 2014
Petit Chablis Domaine Sainte Claire 2014
Chablis Domaine Sainte Claire 2013
Chablis Premier Cru Montmains 2014
Chablis Grand Cru Les Clos 2012

Jean-Marc Brocard är en relativt ung producent i Chablis, som med geologisk karta som kompass, snabbt skapade sig en stor egendom på 1970- och 1980-talet.Idag omfattar hans egendom cirka 200 hektar mark, men han köper även in druvor varje år för att täcka sina behov.
Hans viner har vunnit stor respekt för sin klassicism och sin rena, friska Chablisstil. Detta, kopplat till förmågan att behålla en varm fruktighet i vinerna, har gjort Brocard till en nyskapare i området. Ekfat används aldrig i produktionen då man menar att det maskerar den äkta Chablisstilen, med sin rena, mineralbetonade och friska syra.
Jean-Marc strävar efter att vinerna så mycket som möjligt skall återspegla jordmånen. Således vinifieras alla olika jordlotter var och en för sig. Sonen Julien, som är vingårdsansvarig sedan 1999 (och VD sedan ett par år tillbaka), har infört biodynamisk produktion och odling på drygt 80 hektar av marken (2011). Detta gör Brocard till den största ekologiska odlaren i Bourgogne! Resultaten visar sig redan med viner som till en början kan uppfattas som något introverta men som har ytterligare djup i sin mineralitet. Brocard har under senare år bland annat fått utmärkelserna Årets Producent och Årets Vinmakare av tidningen Vin och Mat och tidningen Gourmet.

 

logga Brocard logga lidby