Marcel Hårdmark

Marcel är holländaren som via de finaste restaurangerna i London kom till Göteborg för att vara med att starta upp Fond och att sedan även jobba på Fiskekrogen. Efter han jobbat hela sitt liv inom restaurangbranchen med servering, personalansvar, restaurangutveckling samt ansvar för vin och mat i kombination så tog han ett steg ut från restauranggolvet för att bli vinkonsulent på Oenoforos & Carovin i 8 år.

Marcel:
“Jag äger och driver CreaVinum Consulting AB tillsammans med Rickard Ericsson. Dessutom har vi skrivit en mycket uppskattad och vacker bok som heter Nyfiken på champagne!

Sedan starten i början av 2013 har det blivet fler än 170 provningar med fler en 3500 deltagare. Nu har vi på CreaVinum startat ett härligt samarbete med Gothia Towers för att kunna erbjuda minnesvärda, roliga, utvecklande och njutningsfulla vinprovningar. Man kan välja att boka en provning som avbrott i dagen eller mellan konferens och middagen.
Vi har valt fyra olika provningar: Champagne, Vin och Grundsmaker i samspel, Chardonnay och det finns en Alkoholfri provning, som är en perfekt pausaktivitet under pågående konferens. Att använda doftsinne och smaklökarna efter en lång dag med konferens är ett bra sätt att slappna av och lära sig något nytt, kanske till och med hitta ett nytt favoritvin.

Provningar är alltid personliga och det är gästernas engagemang som styr vilket riktning provningen tar.

Ibland är det dock yttre omständigheter som styr eller stör, som när vi höll vinprovningar på Kungstorget under Kulturkalaset. Vår provning skulle vara mellan kl 16.30 och 17.30 och vi hade cirka 30 intresserade gäster vid vår lilla scen. Dock hade Kulturkalaset planeret lite fel och på stora scenen började State of Drama kl 17.00 med sin spelning, med 30 högtalare mot våra 2… Dock, rutinerade som vi är, rörde vi inte ett min, höjde rösten och fortsatte vår provning. Det är dock enda gången att vi har behövt konkurera med en rockband!

Vi tycker det är väldigt kul att höra era upplevelser från vinprovningar, skicka in era roligaste anekdoter som ni har varit med om och de två roligaste får ett signerat exemplar av vår fantastiska bok: Nyfiken på champagne!”

omslag

Maila ditt svar till: marcel@creavinum.com